Ποιοι παίκτες έχουν ξεχωρίσει και ποιοι έχουν απογοητεύσει - Η κριτική όλων


Τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος αναλύουμε την επίδοση του κάθε παίκτη ξεχωριστά, τονίζουμε θετικά κι αρνητικά στοιχεία τους κατά τη φετινή περίοδο, αναφέρουμε τους ποδοσφαιριστές που έχουν ξεχωρίσει αλλά και έχουν απογοητεύσει.

Αναλυτικά :

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ : Μπορεί να μην ξεκίνησε τόσο δυναμικά τη φετινή σεζόν, δεχόταν σχετικά εύκολα γκολ, έδειχνε να μην είναι ο Κυριακίδης των τελευταίων ετών, μάλιστα αντικαταστάθηκε σε τρία παιχνίδια πρωταθλήματος απ'τον Λουίτζι Τσενάμο, αλλά απ'το δεύτερο μισό της σεζόν κι έπειτα έχει επιστρέψει για τα καλά στον παλιό καλό του εαυτό κάνοντας πολύ καλά παιχνίδια και κρατώντας τον Παναιτωλικό όρθιο με τις εξαιρετικές του επεμβάσεις. Αν δεν ήταν ο Κυριακίδης στη Λάρισα, ίσως αυτή τη στιγμή να μιλούσαμε για την πιο βαριά ήττα στην ιστορία του Παναιτωλικού. Καλό θα ήταν ο ''Μήτσος'' να συνεχίσει στον Παναιτωλικό και γιατί όχι να κλείσει στο Αγρίνιο την καριέρα του.

ΛΟΥΙΤΖΙ ΤΣΕΝΑΜΟ : Αγωνίστηκε σε τρία ματς πρωταθλήματος και ήταν σταθερός. Απ'το δεύτερο μισό της σεζόν ο Λουίτζι είχε άλλο πόστο μέσα στην ομάδα και ίσως απ'τη νέα σεζόν τον δούμε σταθερά στο πόστο του προπονητή τερματοφυλάκων με Κουσιάδη και Σταματόπουλο να παίρνουν τις ευκαιρίες τους.

ΕΝΕΑ ΜΙΧΑΪ : Πολύ καλό πρωτάθλημα για τον αμυντικό του Παναιτωλικού που παρά το νεαρό της ηλικίας του, δείχνει μια απίστευτη ωριμότητα και σταθερότητα στο παιχνίδι του. Η ευκαιρία που του έδωσε ο Μάκης Χάβος δε πήγε χαμένη και είναι πολύ πιθανό απ'τη νέα σεζόν να τον δούμε να αγωνίζεται σε άλλο ποδοσφαιρικό κλαμπ (πιθανότατα στον ΠΑΟΚ), καθώς το ενδιαφέρον από άλλες ομάδες είναι τεράστιο. Ωστόσο ο Ενέα χρειάζεται να βελτιώσει κι άλλα στοιχεία στο παιχνίδι του έτσι ώστε να σταθεί σε μεγαλύτερο επίπεδο. Το μόνο σίγουρο είναι οτι το μέλλον του ανήκει.

ΜΙΓΚΕΛ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΣ : Παρά το γεγονός οτι δεν υπολογίζονταν ως βασικός στην αρχή της σεζόν, η κακή απόδοση του Μόρα (κι έπειτα η αποχώρησή του) και οι τραυματισμοί του Χαντάκια, τον καθιέρωσαν δίπλα στον Μιχάι. Ο Μιγκέλ Ροντρίγκες από πέρυσι είχε δείξει οτι διαθέτει πάρα πολύ καλά στοιχεία και οτι μπορεί να βοηθήσει αμυντικά, κάτι το οποίο εξάλλου φάνηκε στα παιχνίδια που αγωνίστηκε. Το αρνητικό με τον Ροντρίγκες είναι οτι τραυματίζεται εύκολα, κάτι που αποδείχθηκε και φέτος (κοντεύει τρεις μήνες εκτός δράσης). Μοιρασμένες οι πιθανότητες να συνεχίσει στον Παναιτωλικό.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΝΤΑΚΙΑΣ : Δυνατός ποδοσφαιριστής ο Χαντάκιας, όχι τόσο καλός τεχνικά, σκληροτράχηλος αμυντικός αλλά με περίσσιο πάθος! Ταλαιπωρήθηκε φέτος από τραυματισμούς, παρ'όλα αυτά στα παιχνίδια που αγωνίστηκε έδινε τον καλύτερό του εαυτό. Λόγω των τραυματισμών του η χρονιά για τον Δημήτρη χαρακτηρίζεται μέτρια.

ΑΡΓΚΟΥΣ ΣΟΑΡΕΣ : Ήρθε το Γενάρη στον Παναιτωλικό ως μεταγραφή κι έχει καταφέρει να αγωνιστεί σε κάποια ματς. Σταθερός, καίριος σε επεμβάσεις, όχι τόσο γρήγορος, αλλά μπορεί ο Παναιτωλικός να υπολογίζει πάνω του απ'τη νέα σεζόν.

ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ : Η αποκάλυψη του φετινού Παναιτωλικού. Ένας ποδοσφαιριστής που αποκτήθηκε το καλοκαίρι με σκοπό να βοηθήσει στο δεξιό άκρο της άμυνας (αμυντικά και επιθετικά). Αυτό που μένει απ'τον Μαρινάκη κι αυτό που είδαμε φέτος, είναι η εργατικότητά του, το πείσμα του, το γεγονός οτι αγωνίστηκε πολλές φορές και στ'αριστερά κατ'ανάγκη, μας έμειναν οι καλές του αμυντικές προσπάθειες και οι προωθήσεις του χάνοντας ευκαιρίες και δίνοντας σημαντικές ασίστ. Ένας φιλότιμος ποδοσφαιριστής που θα βοηθήσει σημαντικά κι απ'τη νέα σεζόν.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΥΓΑΣ : Πήρε αρκετές ευκαιρίες, αλλά δεν έδειξε τίποτα. Αρκετά λάθη αβίαστα πολλές φορές, κακές ενέργειες, ευθύνες σε γκολ και γενικότερα δείχνει οτι δε μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της ομάδας. Πιθανότατα θα αποτελέσει παρελθόν απ'τη νέα αγωνιστική περίοδο.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ : Χρησιμοποιείται στα τελευταία ματς. Ο Δέλλας του δίνει ευκαιρίες αγωνιζόμενος στη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα. Η αλήθεια είναι οτι θα θέλαμε να τον δούμε σε κάποια άλλη θέση.

ΤΑΣΟΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ : Όπως και ο Μαρινάκης, έτσι κι ο Τάσος Τσοκάνης ήταν η τρομερή αποκάλυψη του φετινού Παναιτωλικού. Αν δεν είχε τους τραυματισμούς η βοήθειά του θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη. Αμυντικά και επιθετικά τα έκανε όλα άψογα! Κορυφαίες οι αναμετρήσεις με ΠΑΟΚ (εντός) και Παναθηναϊκό (εκτός).

ΛΟΥΙΣ ΡΟΤΣΑ : Ξεκίνησε πολύ δυνατά και τ'όνομά του ακούστηκε έντονα για την ΑΕΚ! Αργότερα είχε πολλούς τραυματισμούς και έμεινε τελείως έξω απ'τα νερά του, δείχνοντας μέτριο αγωνιστικό πρόσωπο.

ΜΑΡΚΟΣ ΠΑΟΥΛΟ : Ο αρχηγός του Παναιτωλικού έκανε αρκετά καλά παιχνίδια, είχε όμως και κακές στιγμές. Το μόνο σίγουρο είναι οτι στη θέση του δεν υπήρχε καλύτερος παίκτης και έκανε ο,τι μπορούσε. Μέτρια σεζόν για τον Βραζιλιάνο.

ΝΤΑΝΙ ΜΠΕΧΑΡΑΝΟ : Μαχητικός και πολύ σημαντικός στην ομάδα. Όποτε δεν αγωνιζόταν, ο Παναιτωλικός είχε τεράστιο πρόβλημα στην ανασταλτική του λειτουργία και γενικότερα στους αγώνες. Το μεγάλο αρνητικό του που όλοι είδαμε φέτος είναι το γεγονός οτι ήταν πολύ σκληρός στα μαρκαρίσματα με αποτέλεσμα να παίρνει πολλές κίτρινες κάρτες και να χάνει πολλά παιχνίδια. Μάλιστα είναι ο ρέκορντμαν στο πρωτάθλημα με 14 κίτρινες κάρτες.

ΦΕΝΤΕΡΙΚΟ ΜΠΡΑΒΟ : Όσο αγωνίστηκε δε κατάφερε να βοηθήσει σημαντικά. Σχεδόν τη μισή σεζόν ήταν τραυματίας. Η λογική λέει οτι θα αποχωρήσει το καλοκαίρι.

ΣΤΑΘΗΣ ΒΑΣΙΛΟΥΔΗΣ : Σε όσα παιχνίδια χρησιμοποιήθηκε έδειξε πάθος και διάθεση. Δεν είναι το μεγάλο ταλέντο, αλλά βελτιώνοντας πράγματα έχει θέση στην ομάδα και μπορεί να βοηθήσει μελλοντικά.

ΚΕΒΙΝ ΙΤΑΜΠΕΛ : Δεν είδαμε και πολλά απ'τον Ιταμπέλ στα ματς που αγωνίστηκε, ταλαιπωρήθηκε κι από τραυματισμούς. Ένας παίκτης που ήρθε τον Ιανουάριο ως μεταγραφή.

ΦΑΡΛΕΪ ΡΟΣΑ : Πολύ καλή σεζόν για τον Βραζιλιάνο, πέτυχε γκολ, μοίρασε ασίστ, ήταν mvp σε πολλές αναμετρήσεις, λίγες οι κακές στιγμές του. Διαθέτει το βραζιλιάνικο ταλέντο, σημαντικό αν μείνει και τη νέα σεζόν στον Παναιτωλικό, με τους μνηστήρες να παραμονεύουν.

ΦΡΑΝΚΟ ΜΑΖΟΥΡΕΚ : Απ'τις πιο επιτυχημένες μεταγραφές του καλοκαιριού! Το ''ζιζάνιο'' του Παναιτωλικού με τα άριστα τεχνικά χαρακτηριστικά του, τη διεισδυτικότητά του, το τρέξιμο, τις ασίστ και τα πανέμορφα γκολ του, βοήθησε πάρα πολύ φέτος τον Παναιτωλικού και χαρακτηρίστηκε ως ο καλύτερος παίκτης της ομάδας. Τέτοιοι παίκτες κάνουν τη διαφορά και πρέπει να παραμείνει!

ΧΟΡΧΕ ΝΤΙΑΣ : Επίσης απ'τις επιτυχημένες μεταγραφές του καλοκαιριού. Γρήγορος, εύστροφος, σταθερός, τεχνικά άριστος, αυτό που μπορούσε να δώσει το έδινε στο 100% και γενικότερα πρόσφερε τα μέγιστα. Ένας κοντρολαρισμένος παίκτης που ήταν λύρα εκατό φέτος για την ομάδα.

ΓΟΥΛΙΑΝ ΜΠΑΡΜΠΟΣΑ : Ήρθε τον Ιανουάριο κι έδειξε άμεσα την ποιότητα που διαθέτει. Έκανε σπουδαία πράγματα με τον Πλατανιά, σκόραρε με την Κέρκυρα, έπειτα τραυματίστηκε. Το θέμα που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες με την πλαστή του ταυτότητα και τη σύλληψή του, πιστεύουμε πως δε θα σταθεί εμπόδιο για να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναιτωλικό.

ΚΛΕΣΙΟ ΜΠΑΟΥΚΕ : Ο Μοζαμβικανός ήταν η μεγάλη απογοήτευση. Πολλά λάθη, πολύ κακά τελειώματα και έλλειψη καθαρής σκέψης και ποδοσφαιρικής λογικής. Καμία σχέση με τον περσινό παίκτη δηλαδή. Μοναδικό καλό παιχνίδι αυτό με τον Παναθηναϊκό εντός έδρας, όπου και σκόραρε.

ΒΛΑΝΤ ΜΟΡΑΡ : Ο μοναδικός επιθετικός του Παναιτωλικού, απ'τη στιγμή που έφυγε ο Μαρκόφσκι, τα πήγε περίφημα κι ας μη ξεκίνησε τόσο δυναμικά. Ποιοτικός, καλή τεχνική κατάρτιση, ουσιώδης με καλές εκτελέσεις φάουλ και πέναλτι, καλό μοίρασμα μπάλας και επίσης σωστές κινήσεις μες στο γήπεδο. Έχει σκοράρει 8 γκολ έως τώρα.

Οι ποδοσφαιριστές Νταλακούρας, Βακράκος και Παρράς δε πήραν πολύ χρόνο συμμετοχής και δε μπορούν να κριθούν.



ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΑΣ




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πανηγύρισαν εχθές οι Βραζιλιάνοι του Παναιτωλικού!

H προϊστορία ανάμεσα σε Παναιτωλικό και ΟΦΗ στο Αγρίνιο (video)

ΟΡΙΣΤΙΚΟ : Συμφώνησαν οι «7» με Βασιλειάδη για ΕΡΤ!