Κατώτερος των περιστάσεων - Τέλος στο όνειρο της πεντάδας


Σε ένα απ'τα σημαντικότερα παιχνίδια της σεζόν ο Παναιτωλικός παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων και ηττήθηκε δίκαια απ'την ανώτερη ΑΕΛ με 4-2. Ήταν μία ήττα που βάζει οριστικό τέλος σε όποιες πιθανότητες διεκδίκησης πεντάδας είχε η ομάδα του Παναιτωλικού. Παρέμεινε στους 32 βαθμούς και τα επόμενα παιχνίδια θα είναι διαδικαστικού χαρακτήρα.

Ο Τραϊανός Δέλλας ξεκίνησε με τον Κυριακίδη κάτω απ'τα γκολπόστ, τον Γιαννιώτη στα δεξιά, τον Μαρινάκη στ'αριστερά και παρτενέρ του Μιχάι στο κέντρο της άμυνας, τον Τάσο Τσοκάνη. Οι δύο ανασταλτικοί χάφ Πάουλο και Μπράβο, δεξί εξτρέμ ο Κλέσιο, αριστερό ο Ρόσα, δεκάρι ο Ντίας και στην κορυφή ο Μοράρ.















Με τις ιδανικές προϋποθέσεις ξεκίνησε η αναμέτρηση, καθώς ο Παναιτωλικός πέτυχε γκολ μόλις στα 38 δευτερόλεπτα μετά την εκκίνηση, χάρη σε γκολ του Βλάντ Μοράρ (το 8ο για φέτος) που έφυγε απέναντι στον Μπόζοβιτς και με ωραία λόμπα έγραψε νωρίς το 0-1. Αλλά η συνέχεια ήταν άκρως απογοητευτική..
Η ΑΕΛ άρχισε να πιέζει και να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις και να προσπαθεί να ισοφαρίσει, κάτι που κατάφερε στο 8ο λεπτό με σουτ έξω απ'την περιοχή του Μιλοσάβλιεβιτς. Σα να μην έφτανε αυτό ήρθε και η απόλυτη ανατροπή του σκορ στο 15' με ωραία γυριστή κεφαλιά του Γκόλια έπειτα από κόρνερ του Ντέλετιτς, νίκησε στον αέρα τους αμυντικούς του Παναιτωλικού κι έγραψε το 2-1.
Ο Παναιτωλικός έμεινε και με 10 ποδοσφαιριστές λόγω της αποβολής του Πάουλο στο 20' με απευθείας κόκκινη κάρτα, σε αψιμαχία που είχε με τον Μασούρα κάτι όμως που δε φαίνεται ξεκάθαρα απ'τα ριπλέι που έδειξε η συνδρομητική τηλεόραση. Εκεί ήρθε η απόλυτη καθίζηση με την ΑΕΛ να κυριαρχεί απόλυτα έχοντας και το πλεονέκτημα του παίκτη παραπάνω χάνοντας σπουδαίες ευκαιρίες με τον Κυριακίδη να κρατάει όρθιο τον Παναιτωλικό με τις εξαιρετικές του επεμβάσεις.

Στο 40ο λεπτό ο Τσοκάνης ανέτρεψε εντός περιοχής τον Ναζλίδη, κι ο διαιτητής πράττοντας ορθά, έδειξε την εσχάτη των ποινών. Ο εορτάζων Θωμάς Ναζλίδης με εκτέλεση αλά Πανένκα έγραψε το 3-1 που ήταν και αποτέλεσμα ημιχρόνου με τις τελικές να δείχνουν τον αριθμό ''10'' για τους γηπεδούχους, ενώ ο Παναιτωλικός είχε μόλις ''1'' , δηλαδή τη φάση του γκολ.

Η ομάδα του Δέλλα προσπάθησε να μπεί δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά χωρίς καμία ουσία. Αντιθέτως η ΑΕΛ ήταν που ευτύχησε να πετύχει γκολ, αυτή τη φορά στο 57' σκόρερ ήταν ο Αγκάνοβιτς με κοντινή κεφαλιά και τους αμυντικούς του Παναιτωλικού να πελαγοδρομούν. Στο 61' διαμορφώθηκε το τελικό 4-2 με αυτογκόλ του Μασούρα έπειτα από σέντρα του Ρόσα, που φαίνονταν ακίνδυνη, με κεφαλιά ο νεαρός αμυντικός ''κρέμασε'' τον Μπόζοβιτς κι έβαλε γκολ σε λάθος εστία. Έπειτα έπεσε ο ρυθμός του παιχνιδιού, πραγματοποιήθηκαν αλλαγές απ'τους δύο προπονητές με τον Δέλλα να πραγματοποιεί τις δύο απ'΄τις τρείς αλλαγές. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η θεσσαλική ομάδα έχασε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες με Περόνε και Μλαντένοβιτς, που βρήκαν απέναντί τους για ακόμη μία φορά τον εντυπωσιακό Δημήτρη Κυριακίδη που έκανε ο,τι μπορούσε. Νωρίτερα ο Ντίας είχε αστοχήσει από πλεονεκτική θέση απέναντι στον Μπόζοβιτς.

Το τελικό 4-2 αφήνει απογοητευμένο τον Παναιτωλικό και ικανοποιημένη την ΑΕΛ που πέτυχε τον στόχο της, φάνηκε σήμερα οτι ήθελε το παιχνίδι περισσότερο, ανέβηκε στους 29 βαθμούς και είναι πλέον άνετη όσον αφορά την υπόθεση παραμονή. Επιπλέον πηγαίνει με πολύ καλή ψυχολογία στο ΟΑΚΑ για τον μεγάλο ημιτελικό με την ΑΕΚ. Ο Παναιτωλικός είχε την ευκαιρία σήμερα με νίκη να έρθει πιο κοντά στο όνειρο της πεντάδας, αλλά οι ποδοσφαιριστές δεν έδειξαν οτι μπήκαν μ'αυτή τη θέληση στο σημερινό αγώνα παρά το γεγονός οτι προηγήθηκαν. Η εικόνα μετά ήταν πολύ κακή. Πλέον στόχος για την ομάδα του Τραϊανού Δέλλα είναι να κλείσει όσο τον δυνατόν καλύτερα η φετινή σεζόν με ένα καλό πλασάρισμα. Επόμενο παιχνίδι εντός έδρας με τη Λαμία.

Μεγάλο αγκάθι οι απουσίες. Ο Πάουλο χάνει και τα τρία επόμενα παιχνίδια της ομάδας λόγω της κόκκινης, όντας αρχηγός έχει +1 αγωνιστική. Ο Μπεχαράνο θα απουσιάσει λόγω καρτών και στο παιχνίδι με τη Λαμία. Υπάρχουν και οι σημαντικοί τραυματισμοί των Ιταμπέλ, Ροντρίγκες, Χαντάκια, Βακράκου και Μύγα. Ο Γουίλιαν τελείωσε απ'τον Παναιτωλικό μετά τα πρόσφατα γεγονότα της σύλληψής του στο αεροδρόμιο ''ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ'' λόγω πλαυστής ταυτότητας και υπάρχουν και παίκτες που είναι σε πολύ κακή αγωνιστική κατάσταση όπως οι Κλέσιο και Μπράβο. Μοναδικό θετικό το γεγονός οτι επιστρέφει ο Μάζουρεκ την επόμενη αγωνιστική.

Οι αλλαγές που έγιναν σήμερα :
62' Αγκάνοβιτς εκτός - Περόνε εντός
63' Μπράβο εκτός - Ρότσα εντός
69' Μασούρας εκτός - Μλαντένοβιτς εντός
80' Ντέλετιτς εκτός - Μπάλλας εντός

81' Κλέσιο εκτός - Βασιλούδης εντός


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΑΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πανηγύρισαν εχθές οι Βραζιλιάνοι του Παναιτωλικού!

H προϊστορία ανάμεσα σε Παναιτωλικό και ΟΦΗ στο Αγρίνιο (video)

ΟΡΙΣΤΙΚΟ : Συμφώνησαν οι «7» με Βασιλειάδη για ΕΡΤ!