Γιατί είναι ''ξενερωμένοι'' οι φίλοι του Παναιτωλικού - η ανάλυση της μετριότατης πορείας και το μέλλον!


Μετά τη βαριά ήττα στη Λάρισα υπάρχει μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα στο Αγρίνιο και μια απογοήτευση απ'τους φίλους του Παναιτωλικού που βλέπουν και φέτος την ομάδα απλά να πετυχαίνει με αρκετά σκαμπανεβάσματα το στόχο της εύκολης παραμονής.

Κακός προγραμματισμός; κακή οργάνωση; άτυχες επιλογές; έλλειψη υψηλών στόχων; αδιαφορία ποδοσφαιριστών; Μία μίξη όλων αυτών έκαναν και φέτος τη χρονιά να χαρακτηρίζεται μετριότατη με τις τρείς εναπομείνασες αγωνιστικές να είναι βαθμολογικά αδιάφορες και το μόνο που μένει να μάθουμε είναι η τελική θέση του Παναιτωλικού στο φετινό πρωτάθλημα.

Η χρονιά ξεκίνησε με το Μάκη Χάβο στον πάγκο, ο οποίος ανέλαβε από πέρυσι μεσούσης της περιόδου, αλλά καμία σχέση δεν είχε η παρουσία του σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα που θήτευσε στο σύλλογο (όταν ο Παναιτωλικός κατετάγη 7ος με ρεκόρ βαθμών (52) τη σεζόν 2014-2015). Ο πρώτος γύρος δεν ήταν και τόσο καλός για τον Παναιτωλικό, με πολλές ήττες στην έδρα του που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά αποδεικνύεται αδύναμο χαρτί του, μία έδρα που παλιά δύσκολα πέρναγε αντίπαλος. Το χειρότερο όλων ήταν οτι είδαμε αυτή την ομάδα να είναι μέχρι και προτελευταία στο βαθμολογικό πίνακα. Ο Μάκης Χάβος πλήρωσε το μάρμαρο (και άργησε) και την τεχνική ηγεσία του συλλόγου ανέλαβε ο Τραϊανός Δέλλας με πολλά όνειρα και διαφορετική νοοτροπία.

Κατευθείαν φάνηκε η αλλαγή της ομάδας εντός αγωνιστικού χώρου, κάτι που αποδείχθηκε και μέσω των αποτελεσμάτων όμως με το διπλό στο Περιστέρι, την ισοπαλία στη Λεωφόρο, το διπλό στη Λιβαδειά αλλά και τις εξαιρετικές εμφανίσεις με ΠΑΟΚ και Πανιώνιο. Η ομάδα του Δέλλα με σερί θετικών αποτελεσμάτων απομακρύνθηκε αρκετά απ'την επικίνδυνη ζώνη και πλησίασε την πεντάδα, έχοντας καλό πρόγραμμα και σημαντικές ελπίδες να την κατακτήσει. Αυτό όμως μόνο βαθμολογικά προέκυπτε καθώς ποτέ δεν έβγαινε προς τα έξω είτε απ'την ΠΑΕ είτε από ποδοσφαιριστές και επιτελείο οτι στόχος πλέον ήταν η πεντάδα. Οδεύαμε με την κλασική ατάκα ''ταμείο στο τέλος κι όσο παραπάνω μπορούμε''. Κάτι που ίσως και να μη βοήθησε στη συνέχεια καθώς στα τελευταία κρίσιμα παιχνίδια ο Παναιτωλικός έπαιζε σα να είναι ευτυχισμένος με την εύκολη παραμονή του στην κατηγορία κι απλά αγωνιζόταν για να τελειώσει η σεζόν. Είδαμε πολύ κακές εμφανίσεις στη Ριζούπολη, στη Ξάνθη αλλά και πρόσφατα στη Λάρισα.

Στόχος εύκολης παραμονής επετεύχθη και φέτος, αλλά οχι κάτι παραπάνω. Το θέμα είναι οτι σ'ένα πρωτάθλημα όπως το φετινό με εξαίρεση ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Ατρόμητο που είναι μια ταχύτητα παραπάνω, ο Παναιτωλικός δεν είχε να φοβηθεί ούτε τον Πανιώνιο, ούτε τον Αστέρα, ούτε την Ξάνθη, ούτε τον Λεβαδειακό, ούτε τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ακόμα μια ευκαιρία που χάθηκε για έξοδο στην Ευρώπη, κάτι που απο τη νέα σεζόν δυσκολεύει ακόμα περισσότερο με την επιστροφή του ΟΦΗ και του ΑΡΗ στη Σούπερ Λίγκ.

Είναι βλακώδες να ακούγεται η ατάκα ''δε θέλουν να βγούν Ευρώπη'' . Γιατί να μη θέλουν; Ναι μεν επενδύεις σε μεγαλύτερα ποσά στις μεταγραφές, αλλά τα έσοδα απ'τη συμμετοχή ακόμα και στα προκριματικά μιας τέτοιας διοργάνωσης είναι εξίσου μεγάλα, αν αναλογιστούμε βέβαια και τα εισιτήρια που θα εισπράξει η ΠΑΕ σε ένα τέτοιο αγώνα, αλλά και η διαφήμιση προς τα έξω του Παναιτωλικού δεν είναι και λίγο πράγμα. Καλώς ή κακώς κάποια στιγμή θα γίνει κι αυτό το βήμα, βασικό όμως να τεθεί ένας τέτοιος στόχος από την αρχή της σεζόν.

Ο κόσμος είναι ξενερωμένος γιατί και φέτος είδε μία κακή επανάληψη των προηγούμενων ετών με τρομερά σκαμπανεβάσματα και λίγες καλές στιγμές. Θα μου πείτε γι'αυτό δε γεμίζει το γήπεδο; Όχι, εδώ οι λόγοι παραμένουν αδιευκρίνιστοι με την ΠΑΕ να κάνει ο,τι καλύτερο φέτος με τα φθηνά εισιτήρια που είχε από την αρχή της σεζόν (όπως και πέρυσι βέβαια). Εξαίρεση μεγάλη οι Warriors που όχι μόνο δίνουν βροντερό παρών στα εντός έδρας, αλλά είναι και απ'τους οπαδούς με τις περισσότερες εκδρομές φέτος εκτός έδρας, ΕΝΝΙΑ τον αριθμό! Αυτοί αξίζουν άπειρα συγχαρητήρια, όπως είχαμε γράψει και σε προηγούμενο άρθρο, είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές φέτος!

Ο κόσμος είναι ξενερωμένος γιατί ενώ φάνηκε με τον Δέλλα να γίνεται κάτι, σε κομβικά παιχνίδια που θα έκριναν πολλά, φάνηκε η τρομερή αδιαφορία των ποδοσφαιριστών και μάλιστα απέναντι σε ομάδες που αν ήταν στη θέση μας και μείς στη θέση τους, θα έκαναν ο,τι είναι δυνατόν κι ο,τι περνάει απ'το χέρι τους έτσι ώστε να μας κερδίσουν και να μας ρίξουν κατηγορία (τα έχουμε ζήσει παλαιότερα αυτά, είναι γνωστό το οτι δεν ήμασταν σε πολλούς συμπαθείς).

Ο κόσμος είναι ξενερωμένος γιατί δεν έγινε και φέτος το βήμα παραπάνω και το χειρότερο είναι οτι αυτή η ομάδα μπορούσε, αλλά από ένα σημείο και μετά επαναπαύτηκε χωρίς να υπάρχει λόγος. Δυσαρέσκεια υπάρχει και για ποδοσφαιριστές που δεν πρόσφεραν τα αναμενόμενα και η λογική λέει οτι σύντομα θα αποτελέσουν παρελθόν. Αγκάθι μεγάλο και οι πέντε τραυματισμοί περίπου μου είχε μέσο όρο κάθε εβδομάδα ο Παναιτωλικός, προκαλώντας ερωτηματικά σε πολύ κόσμο όσον αφορά την εκγύμναση και τη φυσική κατάσταση των παικτών, εμείς όμως θα το θεωρήσουμε απλά ατυχία.

Δε θα αναφερθώ στη διαιτησία καθώς παρ'ότι σε πολλά παιχνίδια ήταν εχθρική απέναντί μας, σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται για τη γενική μετριότητα του Παναιτωλικού τη φετινή σεζόν.

Όλα αυτά έκαναν τους φίλους της ομάδας να είναι δυσαρεστημένοι και φέτος, αλλά αισιοδοξία θα πρέπει να υφίσταται για την επόμενη μέρα και ειδικά αν υπάρχει ένα σωστό πλάνο με τον Τραϊανό Δέλλα βέβαια στον πάγκο (ελπίζουμε). Σωστός προγραμματισμός, οργάνωση, παίκτες-αξίες να παραμείνουν και να πλαισιωθούν με ποδοσφαιριστές που θα κάνουν τη διαφορά κι ας μη πετύχουν όλες οι προσθήκες. Η δουλειά όμως να γίνει σωστά. Όλοι θέλουμε η ομάδα να αναδειχθεί κι αυτό όσο περνάει ο καιρός γίνεται ακόμα μεγαλύτερη απαίτηση, γιατί πάνω απ'όλα το Αγρίνιο έχει πολλούς Παναιτωλικούς και είναι μια άκρως αθλητική - ποδοσφαιρική πόλη που αξίζει τη διάκριση και εκτός ελληνικών δεδομένων. Δεν είναι δικαιολογία οτι περάσαμε πέτρινα χρόνια και να μένουμε ευχαριστημένοι μόνο και μόνο που αγωνιζόμαστε στη Σούπερ Λίγκ (μόνο Σούπερ δεν είναι). Πάνε αυτά πέρασαν και δε θα ξανάρθουν..

Οι στόχοι είναι άλλοι πλέον.. ο Παναιτωλικός.. όσο και να θέλουν κάποιοι να μας υποτιμάνε.. μεγαλώνει σαν ιδέα.. σαν ομάδα..σε ο,τι γενικότερα πρεσβεύει, με ηθική, αξίες και πάνω απ'όλα σεβασμό χωρίς να εξαρτάται απ'τον οποιονδήποτε..μόνο απ'τον κόσμο του!!



ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΑΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πανηγύρισαν εχθές οι Βραζιλιάνοι του Παναιτωλικού!

H προϊστορία ανάμεσα σε Παναιτωλικό και ΟΦΗ στο Αγρίνιο (video)

ΟΡΙΣΤΙΚΟ : Συμφώνησαν οι «7» με Βασιλειάδη για ΕΡΤ!