Παναιτωλικός : Χρειάζεται ενίσχυση, σωστή δουλειά και υπομονή



Είναι γεγονός οτι η εικόνα του Παναιτωλικού εχθές δεν μας ικανοποίησε και τόσο, με αποτέλεσμα να έρθει δίκαια η ήττα απ'τον ανώτερο Ατρόμητο. Ας επικεντρωθούμε όμως στα στοιχεία που έφεραν αυτή την ήττα σε συνδυασμό και με την μέτρια εικόνα της ομάδας μές στο γήπεδο.

Η έλλειψη επιλογών : Η αλήθεια είναι οτι ο Παναιτωλικός εχθές με τις απουσίες των Μοράρ και Ουίλιαν, είχε περιορισμένες επιλογές κυρίως των βοηθειών απ'τον πάγκο. Ο Μοράρ μαζί με τον Βακράκο είναι οι μοναδικοί κλασικοί επιθετικοί που διαθέτει αυτή τη στιγμή η ομάδα. Ο Ρουμάνος απουσίαζε λόγω τιμωρίας, με αποτέλεσμα ο Ντίας να πάρει τη θέση του στην κορυφή, ουσιαστικά όμως να μη γεμίζει την περιοχή, καθώς ο Ουρουγουανός δεν είναι ο κλασικός φουνταριστός, αλλά ο παίκτης που κάνει συνεχώς κινήσεις μες στο γήπεδο για να πάρει μπάλα είτε δεξιά είτε αριστερά, πολλές φορές όμως γυρνώντας και αρκετά πίσω. Η απουσία του Ουίλιαν ανάγκασε τον Δέλλα να χρησιμοποιήσει τον Μάζουρεκ ως αριστερό εξτρέμ κάτι το οποίο δε του βγήκε, είναι εξάλλου ένας ποδοσφαιριστής που έχει μάθει να κάνει παιχνίδι και να έχει το ρόλο του δεκαριού. Όλα αυτά αποδιοργάνωσαν κάπως τον Παναιτωλικό μεσοεπιθετικά.

Το βάθος πάγκου : Kάτι που φάνηκε στη χθεσινή αναμέτρηση ήταν και η έλλειψη βοήθειας απ'τον πάγκο. Χρησιμοποιήθηκαν νεαροί ποδοσφαιριστές χωρίς τις μεγάλες εμπειρίες στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκ (Βασιλούδης, Βακράκος, Μπελεβώνης), τη στιγμή που ο Ατρόμητος είχε την πολυτέλεια να περάσει εντός αγωνιστικού χώρου παίκτες όπως ο Μπρούνο και Μούγιακιτς που άλλαξαν και τη ροή του παιχνιδιού.

Οι αλλαγές : H διαχείριση απ'τον Τραϊανό Δέλλα στις αλλαγές της ομάδας ίσως και να μην βοήθησαν. Ο Βασιλούδης δε μπορεί να φανεί χρήσιμος στη θέση του αριστερού εξτρέμ, ο Βακράκος άργησε να μπει όπως και ο Μπελεβώνης. Απορία το γεγονός οτι ο Ρότσα δεν αγωνίστηκε καθόλου, ένας ποδοσφαιριστής που μπορούσε να βοηθήσει με την ταχύτητά του αλλά και τη διεισδυτικότητά του.

Πολλές χαμένες εναέριες μονομαχίες : Το παρατηρήσαμε στις στημένες φάσεις εκεί όπου οι ποδοσφαιριστές του Ατρομήτου έχασαν ελάχιστες κεφαλιές. Είναι εξάλλου μια πιο ψηλή ομάδα.

Στασιμότητα και έλλειψη πλάνου : Δεν υπήρχε δημιουργία, δεν υπήρχε ένα οργανωμένο πλάνο , ούτε ένας σωστός τρόπος ανάπτυξης. Σε αυτό έπαιξε ρόλο και οι θέσεις των Μάζουρεκ, Ντίας που ήταν έξω απ'τα νερά τους, δύο παίκτες που συνήθως δημιουργούν. Ο Λιάβας είχε περισσότερο αμυντικό ρόλο και όχι τόσο ρίσκο στο παιχνίδι του.

Μετά το 1-2 λευκή πετσέτα : Κάτι που επίσης έκανε αρνητική εντύπωση, το γεγονός οτι οι ποδοσφαιριστές δεν έδειξαν θέληση να προσπαθήσουν να πετύχουν την ισοφάριση μετά το 1-2. Είδαμε και πολλά στοιχεία κούρασης σε συνδυασμό με την αγωνιστική καθίζηση μετά το 75ο λεπτό.

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ :
O Παναιτωλικός θέλει άμεσα ενίσχυση μεσοεπιθετικά. Κάτι που τόνισε και ο Δέλλας στη συνέντευξη τύπου. Ναι μεν ελληνοποίηση και προώθηση των νεαρών παιδιών, αλλά θέλει κι αυτό το χρόνο του, σε ένα πρωτάθλημα που πρώτα απ'όλα χρειάζεται εμπειρία και παραστάσεις. Σίγουρα τα λάθη θα διορθωθούν μέσα από τις επόμενες προπονήσεις, ίσως να υπάρξει και αλλαγή στο σύστημα με τον ένα κόφτη (Έρικσον) και να δούμε ένα 4-2-3-1 με δυάδα Πάουλο - Έρικσον και σε ελεύθερο ρόλο τον Μάζουρεκ. Επίσης η υπομονή είναι ένα στοιχείο που πρέπει να κρατήσουμε έτσι ώστε να δούμε ωραία αποτελέσματα στη συνέχεια. Το ματς με τον ΟΦΗ είναι πολύ σημαντικό και ο κόσμος καλείται να βοηθήσει την ομάδα.



ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΑΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πανηγύρισαν εχθές οι Βραζιλιάνοι του Παναιτωλικού!

H προϊστορία ανάμεσα σε Παναιτωλικό και ΟΦΗ στο Αγρίνιο (video)

ΟΡΙΣΤΙΚΟ : Συμφώνησαν οι «7» με Βασιλειάδη για ΕΡΤ!