ΑΡΘΡΟ : Τα θετικά και τα αρνητικά του φετινού Παναιτωλικού

Λίγες ημέρες πρίν την έναρξη του πρωταθλήματος και την πρεμιέρα με τον Ατρόμητο στο Αγρίνιο, σας αναλύουμε τι μας αρέσει και τι δεν μας αρέσει απ'τον Παναιτωλικό της νέας περιόδου.




Τα θετικά :
- To γεγονός ότι έχει μείνει ο βασικός κορμός είναι αν μη τι άλλο πολύ σημαντικό καθώς η συνοχή και η χημεία μιας ομάδας καθορίζεται απ'αυτά τα στοιχεία. Η απώλεια των Μπεχαράνο και Ρόσα ήταν μια μικρή ''πληγή''. Υπήρξαν όμως άμεσα αντικαταστάτες (Έρικσον, Μανά). Κυριακίδης, Μιχάι, Χαντάκιας, Πάουλο, Μαρινάκης, Τσοκάνης, Ρότσα, Μάζουρεκ, Ντίας και Μοράρ είναι παίκτες που πέρυσι προσέφεραν τα μέγιστα, έχουν δέσει και είναι ο,τι καλύτερο αυτό σε μια ομάδα.

- Οι μεταγραφές των Έρικσον και Μανά είναι ''λίρα 100''. Έως τώρα μ'αυτά που έχουμε δει στα φιλικά, πρόκειται για δύο εξαιρετικούς παίκτες, απ'τη μία ο Σουηδός με την εμπειρία του, την εξυπνάδα του, το πάθος του έχει να προσφέρει πολλά στον φετινό Παναιτωλικό, ενώ απ'την άλλη ο 24χρονος Αργεντίνος με την άριστη τεχνική του, την ταχύτητά του και την ποιότητά του, μας προδιαθέτει για σπουδαία πράγματα στη σεζόν που έρχεται.

- Η επιστροφή του Ουίλιαν Μπαρμπόσα μετά τις περσινές περιπέτειες που είχε με τη γραφειοκρατεία και του κόστισαν τη θέση του στην ομάδα, θεωρείται σαν μία ακόμα μεταγραφή. Ο Βραζιλιάνος είναι ο,τι πιο ποιοτικό διαθέτει ο φετινός Παναιτωλικός και αναμένεται να βοηθήσει.

- Η παραμονή του Τραϊανού Δέλλα ήταν καθοριστικό σημείο στο χτίσιμο της φετινής ομάδας. Ο Δέλλας από πέρυσι έδειξε το σκεπτικό του, τα θετικά του στοιχεία, είναι ένας νέος προπονητής με όρεξη, με ιδέες και μπορεί να οδηγήσει τον Παναιτωλικό ακόμη ψηλότερα.

- Η ελληνοποίηση του φετινού ρόστερ, είναι κάτι που ήθελαν εδώ και χρόνια οι διοικούντες της ομάδας. Οι 21 απ'τους 30 του ρόστερ είναι Έλληνες.

- Η προώθηση των ακαδημιών συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό στον Παναιτωλικό. Φέτος 5 παίκτες υπέγραψαν επαγγελματικό συμβόλαιο (Λιάβας, Θεοδωρόπουλος, Δ.Γιαννιώτης, Τσιγγάρας, Μπελεβώνης) και πλέον οι 15 από τους 30 ποδοσφαιριστές του ρόστερ προέρχονται από τα ''σπλάχνα'' του συλλόγου.

- Ο Γιώργος Λιάβας έχει χαρακτηριστεί ως ένα πολύ μεγάλο ταλέντο που θα διακριθεί με τον καιρό. Πράγματι, έως τώρα οι εμφανίσεις του δείχνουν ένα παιδί συνειδητοποιημένο, ώριμο, ψύχραιμο και μές στον αγωνιστικό χώρο δε φαίνεται σε καμία περίπτωση το νεαρό της ηλικίας του (μόλις 17). Έχει χρόνια βέβαια να δουλέψει και να εξελιχθεί.

- Οι τρείς κεντρικοί αμυντικοί Μιχάι, Άργκους και Χαντάκιας είναι αξιόπιστοι και εμπνέουν σιγουριά. Θα γίνει μεγάλη μάχη μέσα στη σεζόν για το δίδυμο της άμυνας, με τις εναλλαγές να είναι αρκετές.

- Ο κόσμος είναι δίπλα στην ομάδα περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Ποιός μπορεί να ξεχάσει τους 2.500 φίλους της ομάδας στο πρώτο φιλικό με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Αγρίνιο! Υπάρχει δίψα για διάκριση και όλοι το νιώθουν αυτό στο Αγρίνιο. Το γήπεδο θα ξαναγίνει κλουβί!


Τα αρνητικά :
- Η ομάδα χρειαζόταν άλλους δύο ποδοσφαιριστές μεσοεπιθετικά (για το βάθος πάγκου και των επιπρόσθετων λύσεων), αλλά κυρίως χρειαζόταν επιθετικό, μιάς και ο κλασικός επιθετικός της ομάδας, Βλάντ Μοράρ θα θέλει σίγουρα τις ανάσες του μες στη σεζόν. Ο Βακράκος δεν έχει τις πολλές εμπειρίες έτσι ώστε να βοηθήσει σαν δεύτερος επιθετικός μέσα στη σεζόν, παρά το γεγονός οτι φέτος έχει δουλέψει σκληρά κι αυτό φαίνεται μες στο γήπεδο. Μένει να δούμε τελικά αν θα αποκτηθεί έστω και την τελευταία ημέρα των μεταγραφών κάποιος ποδοσφαιριστής.

- Το κεφάλαιο Γιώργος Μύγας, ένας παίκτης που ξεχώρισε στο ξεκίνημα της καριέρας του, αλλά από κει και πέρα η πτωτική του πορεία ήταν εμφανέστατη, σε σημείο τώρα να μην υπολογίζεται απ'τον Παναιτωλικό και να μη βρίσκει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του.

- Εκτός των Πάουλο και Έρικσον, απουσιάζει η εμπειρία στις θέσεις των ανασταλτικών χάφ. Λιάβας, Αγρόδημος, Νταλακούρας, Τσιγγάρας, Βασιλούδης διαθέτουν πολύ ταλέντο και πάθος, αλλά θέλουν παιχνίδια στα πόδια τους για να βασιστεί ο Παναιτωλικός μελλοντικά πάνω τους.



ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΑΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πανηγύρισαν εχθές οι Βραζιλιάνοι του Παναιτωλικού!

H προϊστορία ανάμεσα σε Παναιτωλικό και ΟΦΗ στο Αγρίνιο (video)

ΟΡΙΣΤΙΚΟ : Συμφώνησαν οι «7» με Βασιλειάδη για ΕΡΤ!