Νίκη ουσίας για τον Παναιτωλικό απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα - Σχόλιο αγώνα


Χωρίς να εντυπωσιάσει ο Παναιτωλικός επικράτησε 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στο Αγρίνιο κι έπειτα απο δύο σερί ήττες, επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα πετυχαίνοντας την 8η νίκη του στο πρωτάθλημα και την 5η εντός έδρας.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο αρχηγός του Παναιτωλικού Μάρκος Πάουλο στο 14ο λεπτό έπειτα από πάρε-βάλε του Ντίας μέσα στην περιοχή, γκολ το οποίο ήταν το πρώτο του στο φετινό πρωτάθλημα. Ήταν η πρώτη ουσιαστικά φάση που απείλησε ο Παναιτωλικός και μετατράπηκε σε γκολ. Νωρίτερα στο 6ο λεπτό ο Χαλκιαδάκης είχε καλή στιγμή με την κεφαλιά του να περνάει πάνω απ'τα γκολπόστ του Κυριακίδη.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα προσπάθησε να αντιδράσει έπειτα από την επίτευξη του πρώτου τέρματος των γηπεδούχων, κατάφερε να απειλήσει την εστία του Κυριακίδη με δυνατό σουτ του Κόντε στο 28' που πέρασε λίγο πάνω απ'τα δοκάρια, αλλά χωρίς την τεράστια ευκαιρία. Ο Παναιτωλικός πέρα από το γκόλ είχε κι ένα σουτ στο 39' του Ρόσα που μπλόκαρε σταθερά ο Βελλίδης.


Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 53' , η ομάδα του Γιάννη Πετράκη έμεινε με 10 ποδοσφαιριστές λόγω της αποβολής με απ'ευθείας κόκκινη του Αποστολόπουλου, ο οποίος χτύπησε εκτός φάσης τον Μπράβο, κάτι που αποδεικνύει και το ριπλέι και ήταν φάση που εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια του διαιτητή. Η ομάδα των Ιωαννίνων παρ'όλα αυτά ήταν εκείνη που απείλησε στο 61' ξανά με τον Κόντε, ενώ στο 78' ο ίδιος ποδοσφαιριστής που είναι και δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος, έχασε σημαντική ευκαιρία στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα μετά την αποβολή, προσπάθησε κυρίως να κρατήσει μπάλα και να διαχειριστεί το υπέρ της σκορ, κάτι που τελικά κατάφερε μέχρι το φινάλε. Τελευταία καλή στιγμή ανήκε και πάλι στους Γιαννιώτες με το μακρινό σουτ του Λίλα στις καθυστερήσεις να αποκρούει ο Δημήτρης Κυριακίδης και να κρατάει το μηδέν. Το τελικό 1-0 φέρνει τον Παναιτωλικό πάνω απ'τον ΠΑΣ με 32 πλέον βαθμούς στην 8η θέση με συγκάτοικο τον Παναθηναϊκό που έχει όμως έναν αγώνα λιγότερο. Ο ΠΑΣ έμεινε στους 30 βαθμούς με ματς λιγότερο.


Απ'τους κορυφαίους του Παναιτωλικού ο Μάρκος Πάουλο μιας και ήταν ο σκόρερ της νίκης. Στα θετικά η παρουσία του νεαρού Γιαννιώτη ως βασικού δεξιού μπακ απ'την αρχή του παιχνιδιού πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση, δικαιώνοντας έτσι τον Τραϊανό Δέλλα. Επόμενος αγώνας για τον Παναιτωλικό μετά το Πάσχα, την Κυριακή στις 15 Απριλίου στις 15.00 στο ΑΕL FC Arena με αντίπαλο την ΑΕΛ για την 27η αγωνιστική.

Στα αρνητικά το γεγονός οτι οι ομάδες έπαιξαν ξανά ποδόσφαιρο μετά από μεγάλο διάστημα λόγω της διακοπής, κάτι που φάνηκε να τους επηρεάζει μιας και το θέαμα που παρουσίασαν σήμερα δεν ήταν και το καλύτερο.

Στα αρνητικά επίσης το γεγονός οτι ο κόσμος ήταν λίγος σήμερα στο γήπεδο με δεδομένο τις τέλειες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, μια ηλιόλουστη ημέρα ιδανική για ποδόσφαιρο και επίσης το γεγονός οτι είναι το ντέρμπι της Δυτικής Ελλάδος και ο κόσμος θα έπρεπε να δώσει βροντερό παρών, μάλιστα είχαν κάνει κάλεσμα και οι Warriors με ανακοίνωσή τους. Η Θύρα 6 ήταν εντυπωσιακή και σήμερα με την φοβερή ατμόσφαιρα και τον παλμό που έδινε απ'την αρχή μέχρι και το τέλος της αναμέτρησης!


Τέλος, στα αρνητικά και οι τραυματισμοί των Ιταμπέλ και Μάζουρεκ. Οι δύο παίκτες θα υποβληθούν τη Μεγάλη Δευτέρα σε μαγνητική με την κατάσταση του Ιταμπέλ να δείχνει πιο ανησυχητική καθώς σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις φαίνεται να του έχει πειραχθεί ο μηνίσκος, ενώ ο Μάζουρεκ έχει υποστεί διάταση συνδέσμων.


Οι τελικές ήταν 7-3 υπέρ του ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων :
Παναιτωλικός : Κυριακίδης, Μιχάι, Χαντάκιας, Γιαννιώτης, Μαρινάκης, Πάουλο, Μπράβο, Μάζουρεκ, Ρόσα, Ντίας, Μοράρ

ΠΑΣ Γιάννινα : Βελλίδης, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Αποστολόπουλος, Γαρουφαλιάς, Γιάκος, Χαλκιαδάκης, Μανθάτης, Βιντάλ, Κόντε

Στο δεύτερο ημίχρονο πέρασαν ως αλλαγή :
57' Νικολιάς αντί Μανθάτη
62' Λίλα αντί Γαρουφαλία
63' Ιταμπέλ αντί Μάζουρεκ
71' Χέλκβιστ αντί Γιάκου
71' Κλέσιο αντί Ντίας
74' Βακράκος αντί Μοράρ



ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΑΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πανηγύρισαν εχθές οι Βραζιλιάνοι του Παναιτωλικού!

H προϊστορία ανάμεσα σε Παναιτωλικό και ΟΦΗ στο Αγρίνιο (video)

ΟΡΙΣΤΙΚΟ : Συμφώνησαν οι «7» με Βασιλειάδη για ΕΡΤ!